10 dolog, ami megvédi a vízparton használt iPhone-t

it_guru I 2009.08.09. 23:38Bookmark and Share

Nyáron örök probléma megvédeni a szeretett műszaki cuccainkat a strandon. Míg a többség a laptopját, szerverparkját, nyomtatóját és plazmatévéjét a szobájában hagyja, a telefont mindenki leviszi a strandra. A strandon azonban nem csak a tolvajok az egyetlen veszélyforrások imádott iPhone-unkra nézva: homok, víz, napolaj és lángosról csöpögő fokhagyma stresszeli telefonunk életét.

Az alábbiakban 10 olyan cuccot mutatok be, ami segít megvédeni a telefonunkat a vízparton.



1. Vízálló fülhallgató

Vannak, akik úszás közben sem tudnak megválni kedvenc iPhone-juktól. A vízálló övet Baywatch-életmendőként csatolhatjuk a derekunkra, és bár nem tudunk szöveges üzenetre válaszolni, de egy vízálló fülhallgató segítségével zenét hallgathatunk szörfölés közben.

2. iPod nano táska
  A legújabb bikinidivathoz is igazítható, csiptetős iPod tatyó, ami megvédi a víztől az apró zenelejátszót. A kis csiptethető táska saját vezérlőpaddal rendelkezik, így a táskába zárt nano könnyedén kezelhető. Természetesen egy vízálló fülhallgató ehhez sem árt.

3. Könnyűbúvárok számára

Az Aquapac azoknak készült, akik 5 méter mélyen sem tudnak megválni az iPhone-juktól. Az Aquapac lehetővé teszi, hogy a használója telefonáljon, fotózzon a tasakba rejtett iPhone-nal, és úgy használja az érintőképernyőt, mint egyébként szokta. A tasakot szintén a legújabb fürdőruhatrendeknek megfelelően nyakba lehet akasztani.

4. Mélytengeri csomagmegőrző

Van olyan eset is, amikor a komplett strandfelszerelést kell magunkkal vinni egy mélytengeri búvárkodásra. A táskák amellett, hogy vízállóak, lebegnek is, így ha minket netán elkapott egy mélytengeri szörny, a táskánk tartalmát hozzátartozóink még megmenthetik.

5. Hordozható széf

Az addig rendben van, hogy lezárjuk ebbe az esztétikus kis hordozható széfbe a telefonunkat. De kérdés, hogy akkor 1) minek vittük le a strandra, 2) mi az a legközelebbi immobil tárgy egy strandon, ahová leköthetjük a széfet (egy csónak talán)?

6. Hordozható riasztó

A hordozható széf továbbgondolt változata. A kis doboz számzáras kóddal működik és fel van szerelve egy 30 Db-s üvöltő riasztóval is, ami azonnal megszólal, ha úgy érzi lopják a telefonunkat. Természetesen víz-, csepp- és homokálló. A naptejet is bírja.

7. Napernyő-széf

Minden bizonnyal a legértelmetlenebb homoki széf. A csinos kis fémdoboz a napernyő rúdjára van függesztve. Ehhez egyrészt ugye szükség van egy napernyőre, ami nem része a csomagnak, másrészt nem árt, ha a napernyőnk nem a homokba, hanem valami betonba van beleszúrva, különben az élelmes tolvajok napernyővel együtt viszik a házi széfkinyitó sufnijukba a telefont rejtő esztétikus kis fehér dobozunkat.

8. A legkomolyabb strandszéf

A Beachloc lényegében egy óriási alumíniumnehezék, amibe belepakolhatjuk értékeinket. Igény esetén a homokba fúrható kút kiásásához is kapunk eszközöket.
Egyetlen kérdés merül fel, ami a legtöbb széf esetében is: biztos, hogy okos dolog a homokhoz láncolni valamit?

9. Csokitrükk

Az eddigi széfötleteknél sokkal jobb megoldás lehet, ha az iPhone-t egészen egyszerűen otthagyjuk a parton, egy óriási csokiszeletnek álcázva.
Az elképesztő melegben persze nem olvad a csokitáblánk, de ilyen apróságokon már nem szabad fennakadni.

10. Moleskine-széf

A Moleskine a jegyzettömbök iPhone-ja, az iPhone pedig a telefonok Moleskine-ja, nem ritka tehát, hogy e kettővel egyaránt rendelkezik modern korunk strandolója.
A csokitábla átgondoltabb változata a Moleskine-ba rejtett iPhone. Csak nehogy lebukjunk, mikor napolajozás közben megcsörren csinos kis noteszünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://itguru.blog.hu/api/trackback/id/tr851299329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása