Mission Impossible 2.0 - Az önmegsemmisítő e-mail

it_guru I 2009.08.19. 08:00Bookmark and Share

Na, hát ilyenre gyerekkorom óta vágyakoztam, amióta láttam a Mission Impossible sorozatot. "Mr. Hunt, ez az e-mail 10 másodperc múlva megsemmisül, kérem lépjen hátrébb!".

Már nem csupán eldobható mailcím, és titkosított mail van, hanem önmegsemmisító mail is! Ha eddig nem voltunk kíváncsiak, akkor a név hallatán sokan felnevetünk. A szolgáltatás neve: Vanish.

Amikor a titkosítás már nem elég, akkor jön képbe a Vanish. Nem csupán megóvja a levelünket a kíváncsiskodóktól, de törli is azt. A módszer működése egyszerű: nem a mailboxban, hanem egy bittorrent hálózaton tárolja a levelet a rendszer, majd, ha a beépített időkorlát letelik, a levél törlődik a rendszerből. A Vanish opensource, letölthető bármilyen oprendszerre, de létezik egy csökkentett web alapú demó is.

A rendszer beépül egy firefox plugin keretében is a böngészőben, itt aztán azt ruházhatunk fel időkorláttal, amit nem szégyellünk: Facebook komment, blogkomment, mail, google document. Mindössze annyi plusz dolgot kell tennünk, hogy beállítjuk a detonáció időpontját, amint letelt az idő: a webes tartalom nincs többé. Az alábbi videó a programot működés közben mutatja: 

A bejegyzés trackback címe:

https://itguru.blog.hu/api/trackback/id/tr741320786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.20. 20:14:29

hát ez rohadt nagy!
süti beállítások módosítása