Gigászok harca

it_guru I 2009.10.16. 07:10Bookmark and Share

Nincs szórakoztatóbb munkahelyi dolog annál, hogy két másik piacon, de velem megegyező iparágban focizó gigász csatáját a figyelem. Egyrészt, mindjárt szögezzük le: bár az Apple termékeihez való viszonyulás olyasmi, mint a régi idők Depeche Mode rajongása, vagy meg akarták verni a fekete ruhás rajongókat, vagy teliplakátolták a falat Martin Gore képekkel, ennek ellenére én se nem gyűlölöm, se nem szeretem a termékeiket. Nálam ezért a régi, megszokott Windows fut, most éppen a 7-es. Ettől függetlenül roppant szórakoztató végignézni a csatát. 

A W7-et napokon belül pc-kkel együtt forgalmazzák. Egy új termék piacra dobásánál kétséges a siker, ahogy hazánkban is megkérdőjelezhető a piaci megtérülés. Emellett pedig eszetlen és agresszív marketingkampány megy az áramvonalasok részéről, hatalmas a sikerkommunikáció. A legjobb történet eddig az volt, hogy az a tény, hogy megjön az új Windows az önmagában növeli a Mac eladásokat.

Az Apple új kampányt fog indítani a megjelenés után. Ezek szerint az új kampány lényege, hogy XP-ről frissíteni W7-re elég nehézkes (nekem zökkenőmentes volt), továbbá jön a szokásos ütőkártya: mac alatt nem lesz beteg a gép a h1n1-től. Természetesen a Microsoft sem rezzent össze, a hivatalos megjelenés előtt 1 héttel már forgalmazzák a mini netbookokat, W7-el.

Elképesztően nagy csata várható, a jól öltözött Dáviddal és a robosztus Góliáttal. Már készítem is a popcornt.

A bejegyzés trackback címe:

https://itguru.blog.hu/api/trackback/id/tr611452983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.10.16. 10:50:00

Az apple csak annyiban gáz, hogy a net szinte teljesen a windows és az intel meg hasonló cuccok köré épült, és a monopóliumot az életben nem lehet megtörni egyszerűen. Na nem mintha ez nagy gond volna, hiszen minden terméknek, amit gyártanak, megvan a helye...

norbi2k 2009.10.16. 13:36:16

@Kaga: mit jelent az hogy a net a windows és az intel köré épült?

it_guru · http://www.itguru.blog.hu 2009.10.16. 14:40:40

@Kaga: Ezt én se értem, mire gondolsz pontosan? :)
süti beállítások módosítása