Minority report napjainkban - egy új prezentációs eszköz

it_guru I 2009.09.11. 07:01Bookmark and Share

Anno érdeklődve figyeltem a prezi hangos sikerét, az ígéretes magyar startupot, ami kint is megállta a helyét. A minap az IT Business Inside rendezvényen egy másik, hasonlóval futottam össze, ami bár még nem kapta meg azt a hype-ot, amit a prezi már magáénak tudhat, mégis eléggé különleges élményt nyújtott, akármi benne lehet ebben a szolgáltatásban. 

Az egész megoldás, mely az Airwall nevet kapta, egy leprogramozott prezentációs felület, ami szabadon változtatható és skinezhető. A felületet egy 'ablakszerű' mozgásérzékelőket rejtő beviteli eszközön keresztül tudjuk mozgatni. A prezentálás így olyannak tűnik, mintha egy láthatatlan érintőképernyőn keresztül nyomogatnánk a gombokat, a prezentáló pedig egy furcsa táncoló kézmozdulatokat produkáló figurává válik. A látvány és a megoldás eléggé meggyőző, bár a prezentáció helyes levezetéséhez kell némi gyakorlás, hiszen ez annyira új megoldás, hogy át kell állni a gondolkodásunknak, hogy ezúttal nem egy laptopot és ppt-t nyomogatunk, hanem lényegében egy ablakon keresztül "hadonászunk".

A prezentációs eszközről nekem, ahogy másoknak is, egyből a Minority report jelenete ugrott be. 

 

Az eszköz 100%-osan magyar fejlesztés.

A bejegyzés trackback címe:

https://itguru.blog.hu/api/trackback/id/tr31373537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

RSS

süti beállítások módosítása